Inchide

Trimite unui prieten

Cadrul geografic

Exportă PDF - Cadrul geografic Tipăreşte pagina - Cadrul geografic Trimite unui prieten - Cadrul geografic

Comuna Grinţieş este situată în partea de vest a judeţului Neamţ şi se întinde de la pâraiele Prisecani și Pintec, de o parte şi de alta a râului Bistricioara, pâna la vărsarea acestuia în lacul de acumulare Izvorul Muntelui.
Poartă de intrare dinspre Transilvania prin Drumul Naţional 15 Topliţa - Piatra Neamţ, comuna Grinţieş, cu frumuseţile şi bogăţiile naturale, calităţile oamenilor, poate oferi multiple oportunităţi sociale şi economice in contextul implementării conceptului de dezvoltare durabilă.

 

Limite geografice :

  • La nord, delimitarea de Comuna Poiana Teiului, urmează Rîpa Morii ce urcă din albia râului Bistricioara, culmile Hurduga şi Mucileanu, continuând cu Obcina Raiului, până la vârful La Fag. De aici, tot la nord, urmează delimitarea de Comuna Borca prin Preluca Dreptului şi Obcina Grinţieşului, până la vârful Grinţieşul Mare . 
  • Limta nord-vestică urmează cumpăna apelor dintre bazinele Grinţieşul Mare- Bradu şi Valea Seacă - Bărăsău, până la intrarea în Comuna Tulgheş din judeţul Harghita.
  • La sud şi est, Obcina Schitului delimiteză comuna Grinţieş de comunele Bicazul Ardelean şi Ceahlău.


Principala cale de comunicaţie care traversaeză comuna Grinţieş, este DN 15 Topliţa- Piatra Neamţ, care la numai 12 Km, la Poiana Largului face legătura cu DN 17B spre Vatra Dornei, cu DN 15C spre Tîrgu Neamţ şi cu DN 15 spre Bicaz şi Piatra Neamţ.
De asemenea, din localitatea Grinţieş, DJ 155 F se ramifică din DN 15 şi face legătura cu staţiunea Durău, situată la doar 15 Km.

Galeria foto Carte oaspeti